Húsos káposztás tészta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 80 dkg sertés dagadó
  • 3-4 nagyobb vöröshagyma
  • 1 kg fehér káposzta
  • 10 dkg zsír
  • 60 dkg nagy kocka tészta
  • bors
  • kaporlevél
  • 1 dl fehérbor

Elkészítése:

A “félfőre” vágott hagymát a zsíron megpirítjuk.

A hagymára tegyük rá a vékony csíkokra vágott húst, és nagy lángon pirítsuk. A kifehéredett húsra tegyük rá a laskára szeletelt káposztát, és mérsékelt tűzön pároljuk puhára. (Ha szükséges, öntsünk rá 1-2 dl vizet.)

Tegyünk rá ízlés szerint sót, borsot, kaporlevelet, majd öntsük az 1 dl fehér bort a puhára párolt káposztás húsra. 5 percig forraljuk össze.

A kifőzött tésztára rátesszük a káposztás húst, kaporlevéllel megszórjuk és tálaljuk!