Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Húsgombócos paradicsomos tészta sütve recept

Húsgombócos paradicsomos tészta sütve
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 75 dkg darált hús
    • 1 fej vöröshagyma
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 1 evőkanál mustár
    • 2 teáskanál Worcestershire szósz
    • 2 teáskanál szárított bazsalikom
    • 80 dkg passzírozott paradicsomszósz (én a 360 g-os üvegesből tettem bele kettőt )
    • olaj (4-5 ek)
    • só, bors
    • 40 dkg orsótészta
    • 15 dkg sajt

    Elkészítése:

    A darált húst összedolgozzuk az apróra vágott vöröshagymával, a reszelt fokhagymával, mustárral, worcestershire-szósszal, bazsalikommal. Kis gombócokat formálunk belőle.

    Egy felmelegített serpenyőbe öntjük az olajat, körbepirítjuk rajta a gombócokat, míg kérget kapnak. Felöntjük a paradicsomszósszal, 10 percig főzzük, közben sózzuk, borsozzuk.

    A tésztát kifőzzük, leszűrjük, majd a gombócokkal összeforgatjuk. Tepsibe tesszük, gazdagon megszórjuk sajttal és 200 fokos sütőben kb 30 perc alatt összesütjük.

    Tálaláskor friss bazsalikomot szórhatunk rá.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá