Húsgombócos paradicsomos tészta sütve

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 75 dkg darált hús
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál mustár
  • 2 teáskanál Worcestershire szósz
  • 2 teáskanál szárított bazsalikom
  • 80 dkg passzírozott paradicsomszósz (én a 360 g-os üvegesből tettem bele kettőt )
  • olaj (4-5 ek)
  • só, bors
  • 40 dkg orsótészta
  • 15 dkg sajt

Elkészítése:

A darált húst összedolgozzuk az apróra vágott vöröshagymával, a reszelt fokhagymával, mustárral, worcestershire-szósszal, bazsalikommal. Kis gombócokat formálunk belőle.

Egy felmelegített serpenyőbe öntjük az olajat, körbepirítjuk rajta a gombócokat, míg kérget kapnak. Felöntjük a paradicsomszósszal, 10 percig főzzük, közben sózzuk, borsozzuk.

A tésztát kifőzzük, leszűrjük, majd a gombócokkal összeforgatjuk. Tepsibe tesszük, gazdagon megszórjuk sajttal és 200 fokos sütőben kb 30 perc alatt összesütjük.

Tálaláskor friss bazsalikomot szórhatunk rá.