Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Házi túrós csusza recept

Házi túrós csusza
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 40 dkg liszt
    • 1 ek só
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • langyos víz, mennyit felvesz a tészta

    Elkészítése:
    Kimérjük az alapanyagokat, hozzáadjuk a tojásokat is, majd annyi langos vízzel gyúrjuk össze, hogy keményebb állagú tésztát kapjunk. Sodrófával vékonyra sodorjuk, majd ha már elég vékony jól meglisztezzük a tésztát és szorosan felcsavarjuk a sodrófára. Ha ez megvan, a sodrófára feltekert tésztát felül középen elvágjuk, így szabadítjuk meg a sodrófától :) (hosszú téglalap alakú tésztát kapunk ), majd ezt a téglalap alakú tésztát még két egyenlő részre elvágjuk, hogy három egyforma szélességű tésztát kapjunk.(3 egyforma vastagságú csík)
    Nagy pengéjű, éles kés ajánlott hozzá. Ezután egy csíkot elénk teszünk a gyúrótáblán, bal kezünkkel megfogjuk a tésztát, jobb kezünkkel vékony tésztákat szelünk belőle, amilyen a fotón is látható.

    Közben felteszünk enyhén sós vizet forrni. A másik kettő tésztával is így járunk el. Kicsit közben lisztezhetjük is a vékony csíkokat, ha ragadnának. (egy kevés liszt rá és a két kezünkkel jól átforgatjuk őket.)Ha felforrt a víz kifőzzük a tésztákat, és olajat vagy kis zsírt teszünk rá és összekeverjük, hogy ne ragadjanak össze. A tészta akkor jó, ha feljön a víz tetejére. Túróval, tejföllel, sült szalonnával tálaljuk.
    Jó étvágyat!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá