Hozzávalók:
Elkészítése:
Kimérjük az alapanyagokat, hozzáadjuk a tojásokat is, majd annyi langos vízzel gyúrjuk össze, hogy keményebb állagú tésztát kapjunk. Sodrófával vékonyra sodorjuk, majd ha már elég vékony jól meglisztezzük a tésztát és szorosan felcsavarjuk a sodrófára. Ha ez megvan, a sodrófára feltekert tésztát felül középen elvágjuk, így szabadítjuk meg a sodrófától :) (hosszú téglalap alakú tésztát kapunk ), majd ezt a téglalap alakú tésztát még két egyenlő részre elvágjuk, hogy három egyforma szélességű tésztát kapjunk.(3 egyforma vastagságú csík)
Nagy pengéjű, éles kés ajánlott hozzá. Ezután egy csíkot elénk teszünk a gyúrótáblán, bal kezünkkel megfogjuk a tésztát, jobb kezünkkel vékony tésztákat szelünk belőle, amilyen a fotón is látható.
Közben felteszünk enyhén sós vizet forrni. A másik kettő tésztával is így járunk el. Kicsit közben lisztezhetjük is a vékony csíkokat, ha ragadnának. (egy kevés liszt rá és a két kezünkkel jól átforgatjuk őket.)Ha felforrt a víz kifőzzük a tésztákat, és olajat vagy kis zsírt teszünk rá és összekeverjük, hogy ne ragadjanak össze. A tészta akkor jó, ha feljön a víz tetejére. Túróval, tejföllel, sült szalonnával tálaljuk.
Jó étvágyat!