Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Házi ravioli recept

Házi ravioli
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg teljes kiőrlésű liszt
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 dl víz
    • 50 dkg darált pulykamell
    • szárított medvehagyma
    • bors
    • bazsalikom
    • 4 gerezd fokhagyma
    • 1/2 fej vöröshagyma
    • 1 doboz sűrített paradicsom
    • reszelt sajt

    Elkészítése:

    A tojásokat elkeverjük a vízzel és kemény tésztát gyúrunk belőle a liszttel. 20 percig pihentetjük.

    Addig elkészítjük a tölteléket: a húst megpirítjuk kevés olajon, majd fűszerezzük (medvehagyma, fokhagyma, bazsalikom, só, bors, 2 gerezd fokhagyma). Amikor már félig megfőtt, akkor levesszük a tűzről.

    A tésztát vékonyra kinyújtjuk és négyzeteket vágunk belőle. A közepére halmozunk egy kiskanál húst, félbehajtjuk, hogy háromszög formát vegyen fel és villával összenyomkodjuk a szélét. Forró, sós, olajos vízben kifőzzük.

    A vöröshagymát apróra vágjuk és egy kevés zsiradékon megfuttatjuk, mehet rá a paradicsom és a fűszerekkel összefőzzük. Ha kell sózzuk, édesítjük. Reszelt sajttal, forrón tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá