Házi ravioli

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 50 dkg teljes kiőrlésű liszt
  • 2 tojás
  • 1 dl víz
  • 50 dkg darált pulykamell
  • szárított medvehagyma
  • bors
  • bazsalikom
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1/2 fej vöröshagyma
  • 1 doboz sűrített paradicsom
  • reszelt sajt

Elkészítése:

A tojásokat elkeverjük a vízzel és kemény tésztát gyúrunk belőle a liszttel. 20 percig pihentetjük.

Addig elkészítjük a tölteléket: a húst megpirítjuk kevés olajon, majd fűszerezzük (medvehagyma, fokhagyma, bazsalikom, só, bors, 2 gerezd fokhagyma). Amikor már félig megfőtt, akkor levesszük a tűzről.

A tésztát vékonyra kinyújtjuk és négyzeteket vágunk belőle. A közepére halmozunk egy kiskanál húst, félbehajtjuk, hogy háromszög formát vegyen fel és villával összenyomkodjuk a szélét. Forró, sós, olajos vízben kifőzzük.

A vöröshagymát apróra vágjuk és egy kevés zsiradékon megfuttatjuk, mehet rá a paradicsom és a fűszerekkel összefőzzük. Ha kell sózzuk, édesítjük. Reszelt sajttal, forrón tálaljuk.