Házi laktató pizza recept
Hozzávalók:
- 250 g kockázott bacon
- fél konzerv kukorica
- egy mini mozzarella
- 100 g fetasajt
- egy közepes fej vöröshagyma
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- fűszeres paradicsomszósz
Tészta:
- 30 dkg liszt
- 3 ek olaj
- 1 csomag instant élesztő
- 1 tk só
- 1.5 dl langyos víz
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit bedagasztjuk és 20 percig kelesztjük.
Ha a sütőpapíros tepsibe nyújtottuk a tésztát, megkenjük fűszeres paradicsomszósszal (én most ketchuppel kentem meg, mert pont elfogyott a paradicsomszószom). Egyenletesen elosztjuk rajta a kockázott bacont, megszórjuk kukoricával, rátépkedünk egy mini mozzarellát és rákockázzuk a fetát. Végül a hagymát vékony csíkokra vágjuk és rászórjuk.
Előmelegített sütőben erős fokozaton sütjük. Mikor már egy kis színt kapott, kivesszük és ráütjük a tojásokat is, de aki keményen szereti, még sütés előtt ráütheti. Így mire megsül és aranybarna színt kap, a tojások még lágyak, finom folyósok lesznek. Végül szeleteljük és tálaljuk. Mi alig bírtuk megvárni, hogy kihűljenek, még melegen hozzáláttunk.