Házi laktató pizza

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
25 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 250 g kockázott bacon
  • fél konzerv kukorica
  • egy mini mozzarella
  • 100 g fetasajt
  • egy közepes fej vöröshagyma
  • 3 tojás
  • fűszeres paradicsomszósz

Tészta:

  • 30 dkg liszt
  • 3 ek olaj
  • 1 csomag instant élesztő
  • 1 tk só
  • 1.5 dl langyos víz

Elkészítése:

A tészta hozzávalóit bedagasztjuk és 20 percig kelesztjük.

Ha a sütőpapíros tepsibe nyújtottuk a tésztát, megkenjük fűszeres paradicsomszósszal (én most ketchuppel kentem meg, mert pont elfogyott a paradicsomszószom). Egyenletesen elosztjuk rajta a kockázott bacont, megszórjuk kukoricával, rátépkedünk egy mini mozzarellát és rákockázzuk a fetát. Végül a hagymát vékony csíkokra vágjuk és rászórjuk.

Előmelegített sütőben erős fokozaton sütjük. Mikor már egy kis színt kapott, kivesszük és ráütjük a tojásokat is, de aki keményen szereti, még sütés előtt ráütheti. Így mire megsül és aranybarna színt kap, a tojások még lágyak, finom folyósok lesznek. Végül szeleteljük és tálaljuk. Mi alig bírtuk megvárni, hogy kihűljenek, még melegen hozzáláttunk.