Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Grízes tészta recept

Grízes tészta
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat


  • Hozzávalók 1 bögre= 2,5 dl:

    • 1/2 kg száraz tészta
    • kevés étolaj
    • 1 bögre búzadara
    • 1 bögre víz, enyhén sózva

    Elkészítése:

    A tésztát sós vízben kifőztem, csap alatt leöblítettem.

    A vizet leráztam róla, kicsi étolajat tettem rá, majd összekevertem.

    1 bögre vizet enyhén sózva felforraltam.

    1 ek. étolajon a darát kissé megpirítottam (inkább csak felmelegítettem), a lobogó vízzel felöntöttem, összekevertem.

    A lángot lekapcsoltam, fedővel lefedtem és az alatt megduzzadt.

    Szétkevertem és a tésztával összekevertem

    Tipp:

    Én lekvárral, férjem savanyúsággal fogyasztotta.
    Ritkán készítek, inkább jobban csak uborka érés idején.
    Nagyon szeretem tejfölös uborka salival.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek