Grízes tészta

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók 1 bögre= 2,5 dl:

  • 1/2 kg száraz tészta
  • kevés étolaj
  • 1 bögre búzadara
  • 1 bögre víz, enyhén sózva

Elkészítése:

A tésztát sós vízben kifőztem, csap alatt leöblítettem.

A vizet leráztam róla, kicsi étolajat tettem rá, majd összekevertem.

1 bögre vizet enyhén sózva felforraltam.

1 ek. étolajon a darát kissé megpirítottam (inkább csak felmelegítettem), a lobogó vízzel felöntöttem, összekevertem.

A lángot lekapcsoltam, fedővel lefedtem és az alatt megduzzadt.

Szétkevertem és a tésztával összekevertem

Tipp:

Én lekvárral, férjem savanyúsággal fogyasztotta.
Ritkán készítek, inkább jobban csak uborka érés idején.
Nagyon szeretem tejfölös uborka salival.