Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Görögös-spenótos csirke óriáskagyló-tésztába töltve recept

Görögös-spenótos csirke óriáskagyló-tésztába töltve
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 1 csomag óriáskagyló- tészta
    • 50 dkg csirkemell
    • 1 nagy tál spenót
    • 250 g feta sajt
    • 250 g tejföl
    • gyros fűszerkeverék
    • extra szűz olívaolaj
    • fokhagyma (1 fej)
    • 1 db szerecsendió
    • bors
    • margarin

    Elkészítése:

    A csirkemellet megmossuk és közepes nagyságú darabokra feldaraboljuk. (annyi db legyen amennyi kagylótészta van!). A spenótot egyenként megmossuk, és apróra daráljuk.( szára ne legyen benne!). A tésztát kifőzzük (megsózzuk) majd megcsináljuk az öntetet.
    Az öntet: a darabolt spenótot összekeverjük a tejföllel, majd jól összekeverjük.

    Elkészítjük a csirke pácát: a gyros fűszerkeveréket beleszórjuk olivaolajba és fokhagymát szórunk bele. A pácot egy bögrében összekeverjük.

    Befejezés: a csirkedarabokat egyenként belemártjuk a bögre pácba és a kifőtt tésztába helyezzük.
    Ezután a “kagylókat” a kimargarinozott tepsibe tesszük és megtöltjük spenótos öntettel. A tetjére egy szelet feta sajtot teszünk. A tepsire sűrűn helyezett kagylókat alufóliával lefedve, előmelegített sütőbe tesszük. 200 fokon puhára sütjük, majd a fóliát levéve tovább sütjük amíg a kagylók teteje megpirul.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá