Hozzávalók:
Elkészítése:
A csirkemellet megmossuk és közepes nagyságú darabokra feldaraboljuk. (annyi db legyen amennyi kagylótészta van!). A spenótot egyenként megmossuk, és apróra daráljuk.( szára ne legyen benne!). A tésztát kifőzzük (megsózzuk) majd megcsináljuk az öntetet.
Az öntet: a darabolt spenótot összekeverjük a tejföllel, majd jól összekeverjük.
Elkészítjük a csirke pácát: a gyros fűszerkeveréket beleszórjuk olivaolajba és fokhagymát szórunk bele. A pácot egy bögrében összekeverjük.
Befejezés: a csirkedarabokat egyenként belemártjuk a bögre pácba és a kifőtt tésztába helyezzük.
Ezután a “kagylókat” a kimargarinozott tepsibe tesszük és megtöltjük spenótos öntettel. A tetjére egy szelet feta sajtot teszünk. A tepsire sűrűn helyezett kagylókat alufóliával lefedve, előmelegített sütőbe tesszük. 200 fokon puhára sütjük, majd a fóliát levéve tovább sütjük amíg a kagylók teteje megpirul.