Görögös-spenótos csirke óriáskagyló-tésztába töltve

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 1 csomag óriáskagyló- tészta
  • 50 dkg csirkemell
  • 1 nagy tál spenót
  • 250 g feta sajt
  • 250 g tejföl
  • gyros fűszerkeverék
  • extra szűz olívaolaj
  • fokhagyma (1 fej)
  • 1 db szerecsendió
  • bors
  • margarin

Elkészítése:

A csirkemellet megmossuk és közepes nagyságú darabokra feldaraboljuk. (annyi db legyen amennyi kagylótészta van!). A spenótot egyenként megmossuk, és apróra daráljuk.( szára ne legyen benne!). A tésztát kifőzzük (megsózzuk) majd megcsináljuk az öntetet.
Az öntet: a darabolt spenótot összekeverjük a tejföllel, majd jól összekeverjük.

Elkészítjük a csirke pácát: a gyros fűszerkeveréket beleszórjuk olivaolajba és fokhagymát szórunk bele. A pácot egy bögrében összekeverjük.

Befejezés: a csirkedarabokat egyenként belemártjuk a bögre pácba és a kifőtt tésztába helyezzük.
Ezután a “kagylókat” a kimargarinozott tepsibe tesszük és megtöltjük spenótos öntettel. A tetjére egy szelet feta sajtot teszünk. A tepsire sűrűn helyezett kagylókat alufóliával lefedve, előmelegített sütőbe tesszük. 200 fokon puhára sütjük, majd a fóliát levéve tovább sütjük amíg a kagylók teteje megpirul.