Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Garnélás spagetti recept

Garnélás spagetti
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    •  20 dkg konyhakész rák
    • 1 salotta hagyma
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 4 koktél paradicsom
    • 1 dl fehér száraz bor
    • 2 ek olívaolaj
    • 1 dl főzőtejszín
    • 6 bazsalikomlevél
    • bors
    • csipet chili
    • 15 dkg spagetti
    • 1 ek citromlé

    Elkészítése:

    A tésztát elkezdjük főzni bő, sós, étolajos vízben. Al dentére főzzük.

    Egy serpenyőben olajat hevítünk, és beledobjuk a megtisztított, felaprított salotta hagymát. Egy percig pirítjuk, majd következik a felszeletelt fokhagyma további egy percre, majd a koktélparadicsommal további egy perces pirítás, végezetül a rákokat bobjuk a serpenyőbe, és további egy percet pirítjuk.

    Ráöntjük a bort, ízesítjük sóval, borssal, chilivel, és csíkokra felvágott bazsalikomlevéllel. Ha felforrt, hozzáadjuk a tejszínt, ha újra forr, kész a tejszínes rák.

    A kifőtt tésztára borítjuk, összekeverjük, meglocsoljuk citromlével, és kevés olívaolajjal.

    Tipp:

    Én mindig konyhakész rákot veszek.

    A garnélás spagetti kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 144 kcal
    Fehérje: 7 g
    Szénhidrát: 4 g
    Zsír: 10 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá