Garnélás spagetti

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  •  20 dkg konyhakész rák
  • 1 salotta hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 4 koktél paradicsom
  • 1 dl fehér száraz bor
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 dl főzőtejszín
  • 6 bazsalikomlevél
  • bors
  • csipet chili
  • 15 dkg spagetti
  • 1 ek citromlé

Elkészítése:

A tésztát elkezdjük főzni bő, sós, étolajos vízben. Al dentére főzzük.

Egy serpenyőben olajat hevítünk, és beledobjuk a megtisztított, felaprított salotta hagymát. Egy percig pirítjuk, majd következik a felszeletelt fokhagyma további egy percre, majd a koktélparadicsommal további egy perces pirítás, végezetül a rákokat bobjuk a serpenyőbe, és további egy percet pirítjuk.

Ráöntjük a bort, ízesítjük sóval, borssal, chilivel, és csíkokra felvágott bazsalikomlevéllel. Ha felforrt, hozzáadjuk a tejszínt, ha újra forr, kész a tejszínes rák.

A kifőtt tésztára borítjuk, összekeverjük, meglocsoljuk citromlével, és kevés olívaolajjal.

Tipp:

Én mindig konyhakész rákot veszek.