Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Garnélarákos spagetti recept

Garnélarákos spagetti
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 320 g fagyasztott garnélarák
    • 3 vöröshagyma (kisebb)
    • 3 gerezd fokhagyma
    • 3 paradicsom
    • 220 ml paradicsomszósz
    • 150 ml vörösbor
    • 500 g spagetti
    • olívaolaj
    • petrezselyemzöld
    • őrölt feketebors
    • reszelt sajt

    Elkészítése:

    Egy wokban felmelegítjük az olívaolajat, hozzáadjuk a kockára felvágott vöröshagymát, a zúzott fokhagymát. Ezeket megpároljuk, majd hozzáadjuk a kockára vágott paradicsomot, a paradicsomszószt és a vörösbort.

    Megsózzuk, meghintjük őrölt fekete borssal. Lassú tűzön hagyjuk forrni kb. 10 percen át fedő nélkül, hogy kicsit besűrűsödjön. Hozzáadjuk a felvágott petrezselyemzöldet (vagy szárított petrezselymet) és a garnélarákokat.

    Tovább forraljuk enyhe tűzön még 5 percig. Ezalatt kifőzzük a tésztát. Tálaláskor a spagettire szedünk a garnélarákos szószból, és meghintjük reszelt sajttal.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá