Garnélarákos spagetti

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Garnélarákos spagetti

Hozzávalók:

  • 320 g fagyasztott garnélarák
  • 3 vöröshagyma (kisebb)
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3 paradicsom
  • 220 ml paradicsomszósz
  • 150 ml vörösbor
  • 500 g spagetti
  • olívaolaj
  • petrezselyemzöld
  • őrölt feketebors
  • reszelt sajt

Elkészítése:

Egy wokban felmelegítjük az olívaolajat, hozzáadjuk a kockára felvágott vöröshagymát, a zúzott fokhagymát. Ezeket megpároljuk, majd hozzáadjuk a kockára vágott paradicsomot, a paradicsomszószt és a vörösbort.

Megsózzuk, meghintjük őrölt fekete borssal. Lassú tűzön hagyjuk forrni kb. 10 percen át fedő nélkül, hogy kicsit besűrűsödjön. Hozzáadjuk a felvágott petrezselyemzöldet (vagy szárított petrezselymet) és a garnélarákokat.

Tovább forraljuk enyhe tűzön még 5 percig. Ezalatt kifőzzük a tésztát. Tálaláskor a spagettire szedünk a garnélarákos szószból, és meghintjük reszelt sajttal.