Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Almás túrós galuska mákos bundában recept

Nincs kép
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 25dkg túró
    • 2 szikkadt szemle
    • 3 nem túl leves alma
    • 4-5 evőkanál liszt
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 6 dkg cukor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 5dkg vaj/margarin

    Mákos bundához:

    • 10-12 dkg darált mák
    • 8-10 dkg porcukor

    Elkészítése:
    A zsemléket kis kockákra vágjuk, majd megpirítjuk a vajban. A túrót összetörjük, hozzáadjuk a cukrokat, tojást és jól összedolgozzuk. Az almát meghámozzuk és lereszeljük. A zsemlét, túrót és az almát elkeverjük egymással. Fél órát pihentetjük a masszát, majd utána forró, sós vízben kifőzzük. Ha feljönnek a víz felszínére, még 2-3 percig főzzük, majd kiszedjük és lecsepegtetjük őket. A galuskákat porcukros-darált mákba forgatjuk és még melegen tálalható.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá