Almás túrós galuska mákos bundában

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 25dkg túró
  • 2 szikkadt szemle
  • 3 nem túl leves alma
  • 4-5 evőkanál liszt
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 6 dkg cukor
  • 1 tojás
  • 5dkg vaj/margarin

Mákos bundához:

  • 10-12 dkg darált mák
  • 8-10 dkg porcukor

Elkészítése:
A zsemléket kis kockákra vágjuk, majd megpirítjuk a vajban. A túrót összetörjük, hozzáadjuk a cukrokat, tojást és jól összedolgozzuk. Az almát meghámozzuk és lereszeljük. A zsemlét, túrót és az almát elkeverjük egymással. Fél órát pihentetjük a masszát, majd utána forró, sós vízben kifőzzük. Ha feljönnek a víz felszínére, még 2-3 percig főzzük, majd kiszedjük és lecsepegtetjük őket. A galuskákat porcukros-darált mákba forgatjuk és még melegen tálalható.