Fekete házi tészta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 200 g finomliszt
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 tasak tintahal tinta (4 g)
- csipet só
- pár csepp olaj
Elkészítése:
A lisztet egy púpos halomba szórjuk, majd öklünket belenyomva mélyedést hagyunk benne. Beleütjük a tojásokat, rányomjuk a tintahal tintát, egy csipet sóval megszórjuk és villával vagy ujjainkkal óvatosan összekeverjük.
Miközben keverjük, apránként az oldalából mindig hozzálökünk egy kis adag lisztet. Ezt addig folytatjuk, míg el nem fogy a liszt körülötte és elkezdjük gyúrni.
Legalább 5-7 percen át gyúrjuk a tésztát, egészen addig, amíg fényes, rugalmas, puha tésztát nem kapunk. Ha ragacsos marad, egy kis lisztet, ha nem elég rugalmas, akkor pedig pár csepp vizet adjunk hozzá.
Amikor a tésztánk eléri a megfelelő állagot, gombóccá gyúrjuk, vékonyan belemasszírozzuk az olívaolajat, majd lefóliázva fél órát szobahőmérsékleten pihentetjük.
A pihentetett tésztát kettévágjuk és tésztanyújtóval vagy sodrófával olyan vékonyra nyújtjuk, hogy a fény átlátható legyen rajta, de ne szakadjon.
Formára vágjuk és sós, lobogó vízben, fedő nélkül 5-7 perc alatt al dente főzzük. Leszűrjük, kb 3 evőkanálnyi főzővizet alatta hagyunk és átforgatjuk benne vagy szósszal keverjük el.