Tiroli kocka recept
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Hozzávalók:
- 50 dkg fodros nagy kocka tészta
- 30 dkg túró
- 4 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 dl tejföl
- 10 dkg mazsola
- rum
- 1 db citrom reszelt héja
- 10 dkg vaníliás porcukor
- 8 dkg vaj
A tepsi kikenéséhez:
- vaj
- hintéshez:
- kristálycukor
Elkészítése:
A tésztát kifőzzük.
A mazsolát rumban megáztatjuk.
A tojás sárgákat a vaníliás porcukorral és a vajjal habosra keverjük,majd a citrom reszelt héjával ízesítjük.
Hozzákeverjük a tejfölt és a mazsolát, majd a tojásfehérjék kemény habját óvatosan bele forgatjuk.
Hozzátesszük a tésztát és belemorzsoljuk a túrót,jól összekeverjük,megvajazott és kristálycukorral megszórt tepsiben,előmelegített sütőben szép aranysárgára sütjük.
Forrón vaníliás porcukorral megszórva tálaljuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.