Tiroli kocka

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Tiroli kocka

Hozzávalók:

  • 50 dkg fodros nagy kocka tészta
  • 30 dkg túró
  • 4 db tojás
  • 4 dl tejföl
  • 10 dkg mazsola
  • rum
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 10 dkg vaníliás porcukor
  • 8 dkg vaj

A tepsi kikenéséhez:

  • vaj
  • hintéshez:
  • kristálycukor

Elkészítése:
A tésztát kifőzzük.
A mazsolát rumban megáztatjuk.
A tojás sárgákat a vaníliás porcukorral és a vajjal habosra keverjük,majd a citrom reszelt héjával ízesítjük.
Hozzákeverjük a tejfölt és a mazsolát, majd a tojásfehérjék kemény habját óvatosan bele forgatjuk.
Hozzátesszük a tésztát és belemorzsoljuk a túrót,jól összekeverjük,megvajazott és kristálycukorral megszórt tepsiben,előmelegített sütőben szép aranysárgára sütjük.
Forrón vaníliás porcukorral megszórva tálaljuk.