Diós, fahéjas nudli recept

Hozzávalók:
- 25 dkg krumpli
- 5 dkg vaj + 2 dkg vaj a morzsához
- 1 mk só
- 10 dkg liszt
- 4 ek zsemlemorzsa
- 3 ek porcukor
- 4 ek darált dió
- 1 tk fahéj
Elkészítése:
A krumplikat meghámozom, megmosom, felkockázom, majd bő, sós vízben puhára főzöm. Amikor megfőtt, leöntöm róla a vizet, rádobom a vajat, azzal addig keverem, míg teljesen el nem olvad, majd krumplinyomóval az egészet jól áttöröm. Langyosra hűtöm.
Rámérem a lisztet és kézzel egynemű tésztává gyúrom.
Nagyon enyhén lisztezett munkalapra borítom, kissé ellapítom.
Szélesebb csíkokra szabdalom, majd ezekből a csíkokból nagyjából ujjnyi átmérőjű hengereket sodrok. A hengereket további, körülbelül 5 cm hosszú darabokra vágom.
Minden darabot kicsit átgörgetek, formázok, hogy a végeik elvékonyodjanak. Egy közepes lábasban vizet forralok, amibe egy mk sót szórok. Amíg a víz fő, elkészítem a morzsát.
Egy magasabb falú serpenyőben felolvasztom a 2 dkg vajat, állandó kevergetés mellett aranybarnára pirítom rajta a zsemlemorzsát. Legyünk óvatosak, ha már levesszük a tűzről, még mindig pirulni fog, figyeljünk, nehogy megégjen, kevergessük még kicsit! A morzsára rászórom a porcukrot, a darált diót és a fahéjat és gondosan elkeverem.
Amikor a víz már lobog, beleteszem a nudlik felét. 1-2 perc múlva óvatosan megkeverem. Nagyon rövid idő alatt feljönnek a víz felszínére. Ezután főzöm további 2 percig, majd szűrőkanállal az ízesített morzsára szedem, amin jól átforgatom.
Ugyanígy járok el a nudlik másik felével is.
Ha szeretnétek, szórhattok rá még porcukrot, merészebbek, cukorfüggők lekvárral is fogyaszthatják :)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »