Diós bundában sült padlizsán recept
Hozzávalók 4 főre:
- 1 nagyobb padlizsán
- 20 dkg dióbél
- 2 szikkadt zsemle
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - liszt
- só, bors
- olaj a sütéshez
- 10 dkg spagetti
- 2 ek reszelt parmezán
- 1 adag rukkolapesto
- 8 db aszalt paradicsom
- 15 dkg feta
- 25 dkg mascarpone
- vaj a forma kikenéséhez
A pestohoz:
- 1 kis csokor petrezselyem
- 1 nagy marék rukkola
- 1 dl olívaolaj
- 1 ek reszelt parmezán
- 2 ek dióbél
- fél mk só
Elkészítése:
Az aszalt paradicsomokat a fetával és a mascarponéval késes robotgépben simára keverjük, kóstolás után megsózzuk, borsozzuk. Fogyasztásig hűtve tároljuk.
A pestohoz a diót egy száraz serpenyőben illatosra pirítjuk, majd kihűtjük. A többi hozzávalóval együtt botmixerrel simára keverjük. Sós vízben kifőzzük a spagettit, beleforgatjuk a pestoba, langyosra hűtjük. Hozzákeverjük a 2 ek parmezánt, két tojás sárgáját, majd ezek kemény habbá vert fehérjét.
8 muffinformát kivajazunk, elosztjuk bennük a pestos tésztát. 170 fokos sütőbe toljuk, míg a közepe is megsül.
A dióbelet ledaráljuk, majd a zsemléket késes robotgépbe téve szintén morzsáira őröljük és összekeverjük a dióval. Egy másik tálban felverünk 2 tojást egy csipet sóval, egy harmadikba tesszük a lisztet. A padlizsánt félcentis karikákra vágjuk, megsózzuk, -borsozzuk mindkét oldalukat.
Bepanírozzuk a szokásos módon, a végén jól rányomkodjuk a diós morzsát. Egy serpenyőben egy centinyi olajat hevítünk, percek alatt kisütjük a padlizsánok mindkét oldalát, majd papírtörlőre szedjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »

