Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Debrecenis spagetti recept

Debrecenis spagetti
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 25 dkg spagetti tészta
    • 4 db debreceni

    Öntethez:

    • 1 ek olívaolaj
    • 1 ek finomliszt
    • 1 mk pirospaprika
    • 2 dl paradicsomlé
    • 1 tk olaszos fűszersó
    • pici cukor
    • só ízlés szerint

    Elkészítése:

    A kolbászt 2 cm-es darabokra vágjuk, majd a közepén átfúrjuk a spagetti tésztát úgy, hogy a debreceni a közepére kerüljön.
    (5-6 darabot fogtam össze, a kés élezőnkkel fúrtam át, és így dugtam át rajta a spagettit. Ha virsliből készítjük,azt nem kell fúrni,könnyen át lehet dugni a tésztát.)

    Egy nagy, széles lábasba tegyünk fel vizet forrni, egy kis sót szórjunk bele, és főzzük ki a spagettis kolbászokat.

    Egyenként, óvatosan szedjük ki, és folyó víz alatt öblítsük le.

    Tányérokra szedjük, és az öntettel meglocsoljuk.

    Öntet készítés:

    Az olajon a lisztet megfuttatjuk, megszórjuk pirospaprikával, felöntjük 1 dl vízzel, majd a paradicsomlével. Fűszerezzük és összefőzzük.

    A debrecenis spagetti kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 180 kcal
    Fehérje: 8 g
    Szénhidrát: 15 g
    Zsír: 11 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá