Debrecenis spagetti recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
- 25 dkg spagetti tészta
- 4 db debreceni
Öntethez:
- 1 ek olívaolaj
- 1 ek finomliszt
- 1 mk pirospaprika
- 2 dl paradicsomlé
- 1 tk olaszos fűszersó
- pici cukor
- só ízlés szerint
Elkészítése:
A kolbászt 2 cm-es darabokra vágjuk, majd a közepén átfúrjuk a spagetti tésztát úgy, hogy a debreceni a közepére kerüljön.
(5-6 darabot fogtam össze, a kés élezőnkkel fúrtam át, és így dugtam át rajta a spagettit. Ha virsliből készítjük,azt nem kell fúrni,könnyen át lehet dugni a tésztát.)
Egy nagy, széles lábasba tegyünk fel vizet forrni, egy kis sót szórjunk bele, és főzzük ki a spagettis kolbászokat.
Egyenként, óvatosan szedjük ki, és folyó víz alatt öblítsük le.
Tányérokra szedjük, és az öntettel meglocsoljuk.
Öntet készítés:
Az olajon a lisztet megfuttatjuk, megszórjuk pirospaprikával, felöntjük 1 dl vízzel, majd a paradicsomlével. Fűszerezzük és összefőzzük.
A debrecenis spagetti kalória és tápérték tartalma:
Kalória: 180 kcal
Fehérje: 8 g
Szénhidrát: 15 g
Zsír: 11 g
Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.
Fehérje: 8 g
Szénhidrát: 15 g
Zsír: 11 g
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.