Debrecenis spagetti

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 25 dkg spagetti tészta
  • 4 db debreceni

Öntethez:

  • 1 ek olívaolaj
  • 1 ek finomliszt
  • 1 mk pirospaprika
  • 2 dl paradicsomlé
  • 1 tk olaszos fűszersó
  • pici cukor
  • só ízlés szerint

Elkészítése:

A kolbászt 2 cm-es darabokra vágjuk, majd a közepén átfúrjuk a spagetti tésztát úgy, hogy a debreceni a közepére kerüljön.
(5-6 darabot fogtam össze, a kés élezőnkkel fúrtam át, és így dugtam át rajta a spagettit. Ha virsliből készítjük,azt nem kell fúrni,könnyen át lehet dugni a tésztát.)

Egy nagy, széles lábasba tegyünk fel vizet forrni, egy kis sót szórjunk bele, és főzzük ki a spagettis kolbászokat.

Egyenként, óvatosan szedjük ki, és folyó víz alatt öblítsük le.

Tányérokra szedjük, és az öntettel meglocsoljuk.

Öntet készítés:

Az olajon a lisztet megfuttatjuk, megszórjuk pirospaprikával, felöntjük 1 dl vízzel, majd a paradicsomlével. Fűszerezzük és összefőzzük.