Csusza másként – háromféle sajttal recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
15 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
- 25 dkg csusza tészta
- 1 dl tejföl
- 5 dkg tehéntúró
- 3 dkg trappista sajt
- 3 dkg Niva Pakina (penészes sajt)
- 3 dkg Orda (fokhagymás, petrezselymes sajt)
- 5 dkg darabolt bacon
- 1 gerezd fokhagyma
- 0,5 csokor petrezselyem
- só
- őrölt fekete bors
Elkészítése:
A tésztát sós vízben kifőzzük.
Közben egy serpenyőben a bacont megsütjük, rátesszük az aprított fokhagymát. A felét félretesszük.
A serpenyőbe rászedjük a tésztát, ráöntjük a tejfölt, összekeverjük. Rövid ideig együtt sütjük.
Majd tálalunk: szedünk a tányérra tésztát, szaggatunk rá a túróból és a sajtokból, szórunk rá sült bacont, tépünk rá petrezselymet.
Tipp:
Már régóta vágytam egy csuszára, de egy kicsit mást, különlegesebbet szerettem volna készíteni.. Így született meg ez az étel.
A csusza másként – háromféle sajttal kalória és tápérték tartalma:
Kalória: 308 kcal
Fehérje: 14 g
Szénhidrát: 35 g
Zsír: 12 g
Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.
Fehérje: 14 g
Szénhidrát: 35 g
Zsír: 12 g
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.