Csusza másként – háromféle sajttal

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
15 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Csusza másként – háromféle sajttal

Hozzávalók:

  • 25 dkg csusza tészta
  • 1 dl tejföl
  • 5 dkg tehéntúró
  • 3 dkg trappista sajt
  • 3 dkg Niva Pakina (penészes sajt)
  • 3 dkg Orda (fokhagymás, petrezselymes sajt)
  • 5 dkg darabolt bacon
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 0,5 csokor petrezselyem
  • őrölt fekete bors

Elkészítése:

A tésztát sós vízben kifőzzük.

Közben egy serpenyőben a bacont megsütjük, rátesszük az aprított fokhagymát. A felét félretesszük.
A serpenyőbe rászedjük a tésztát, ráöntjük a tejfölt, összekeverjük. Rövid ideig együtt sütjük.

Majd tálalunk: szedünk a tányérra tésztát, szaggatunk rá a túróból és a sajtokból, szórunk rá sült bacont, tépünk rá petrezselymet.

Tipp:

Már régóta vágytam egy csuszára, de egy kicsit mást, különlegesebbet szerettem volna készíteni.. Így született meg ez az étel.