Csőben sült sonkás tészta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 30 dkg főtt, füstölt sonka (nagyon remek hozzá a húsvéti maradék sonka)
- 25 dkg fodros nagy kocka tészta
- 1 kis fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 5 ek olaj
- só
- bors
- ételízesítő
- 20 dkg mascarpone
- 150 g tejföl
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 10 dkg füstölt sajt
- 2 ek zsemlemorzsa
Elkészítése:
A sonkát apró kockára vágjuk. A tésztát bő, sós, olajos vízben kifőzzük roppanósra.
A hagymákat apró kockára vágjuk. Kevés, hevített zsíradékon megdinszteljük a hagymát, majd rátesszük a sonkát és a fokhagymát. Tovább pároljuk, ízesítjük sóval, ételízesítővel, majd a tejfölt és a mascarponét jól kikeverjük, majd a sokára ötjük. Összeforraljuk, végezetül levesszük a tűzről és hozzáadjuk a nyers tojást és alaposan összekeverjük.
Egy jénai tálat kikenünk olajjal, megszórjuk zsemlemorzsával.
A kifőtt tésztát összekeverjük a sonkával, beleöntjük a jénaitálba, a tetejét megszórjuk reszelt sajttal, majd a sajt tetejét is megszórjuk kevés zsemlemorzsával.
180 fokos előmelegített sütőben kb 25-30 perc alatt szép pirosra sütjük.
Tipp:
Nyáron kovászos uborkával fogyasztjuk!
A csőben sült sonkás tészta kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 9 g
Szénhidrát: 10 g
Zsír: 19 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »
Kekszből álomdesszert – 8 variáció, amit ki kell próbálnod
Ha olyan desszertre vágysz, ami gyorsan elkészül, nem igényel sütőt, de még
Tovább olvasom »
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »

