Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csirkemelles rakott penne recept

Csirkemelles rakott penne
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 1 cs (500 gramm) zöldséges penne tészta
    • 0,5 kg csirkemell
    • 1 közepes fej vöröshagyma
    • 1 ek zsír
    • őrölt bors
    • majoránna
    • őrölt paprika
    • 0,5 liter főzőtejszín
    • 1 ek liszt
    • 1 nagy tejföl (400 g)
    • 15 dkg trappista sajt

    Elkészítése:

    A húst alaposan mossuk meg, majd vágjuk csíkokra.

    A tésztát sós, lobogó vízben főzzük ki.

    A zsírt egy serpenyőben felhevítjük. Rádobjuk az apróra vágott vöröshagymát és megdinszteljük. Hozzáadjuk a felcsíkozott csirkemellet és fehéredésig pirítjuk, majd sózzuk, borsozzuk, majoránnával és őrölt paprikával ízesítjük. Felöntjük a tejszínnel, és 10 percig főzzük lassú lángon. 2 ek tejfölt 1 ek liszttel elkeverünk, majd hozzáadjuk a tejszínes húshoz. Összefőzzük, majd levesszük a tűzről.

    Egy tűzálló tálat kivajazunk. Beletesszük a tészta felét, ráöntjük a húsos ragut, majd befedjük a maradék tésztával. A tetejére rákenjük a maradék tejfölt és gazdagon megszórjuk reszelt sajttal.

    Előmelegített sütőben 180 fokon addig sütjük, amíg a sajt megpirul a tetején.

    Egy evőkanál zsírban megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát, majd rátesszük a csirkemellet, fehéredésig átforgatjuk, fűszerezzük. Ezután felöntjük a főzőtejszínnel, majd 10 percig főzzük lassú lángon, ekkor belekeverjük a már előre elkészített lisztes habarást (1-2 ek tejfölben kikeverjük az 1ek lisztet), majd 1-2 perc után lezárjuk, ha már összesűrűsödött.

    Tipp:

    Bármilyen tésztával elkészíthetjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá