Csirkemelles rakott penne

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 1 cs (500 gramm) zöldséges penne tészta
  • 0,5 kg csirkemell
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 1 ek zsír
  • őrölt bors
  • majoránna
  • őrölt paprika
  • 0,5 liter főzőtejszín
  • 1 ek liszt
  • 1 nagy tejföl (400 g)
  • 15 dkg trappista sajt

Elkészítése:

A húst alaposan mossuk meg, majd vágjuk csíkokra.

A tésztát sós, lobogó vízben főzzük ki.

A zsírt egy serpenyőben felhevítjük. Rádobjuk az apróra vágott vöröshagymát és megdinszteljük. Hozzáadjuk a felcsíkozott csirkemellet és fehéredésig pirítjuk, majd sózzuk, borsozzuk, majoránnával és őrölt paprikával ízesítjük. Felöntjük a tejszínnel, és 10 percig főzzük lassú lángon. 2 ek tejfölt 1 ek liszttel elkeverünk, majd hozzáadjuk a tejszínes húshoz. Összefőzzük, majd levesszük a tűzről.

Egy tűzálló tálat kivajazunk. Beletesszük a tészta felét, ráöntjük a húsos ragut, majd befedjük a maradék tésztával. A tetejére rákenjük a maradék tejfölt és gazdagon megszórjuk reszelt sajttal.

Előmelegített sütőben 180 fokon addig sütjük, amíg a sajt megpirul a tetején.

Egy evőkanál zsírban megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát, majd rátesszük a csirkemellet, fehéredésig átforgatjuk, fűszerezzük. Ezután felöntjük a főzőtejszínnel, majd 10 percig főzzük lassú lángon, ekkor belekeverjük a már előre elkészített lisztes habarást (1-2 ek tejfölben kikeverjük az 1ek lisztet), majd 1-2 perc után lezárjuk, ha már összesűrűsödött.

Tipp:

Bármilyen tésztával elkészíthetjük.