Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csirkehúsos orsótészta alla puttanesca recept

Csirkehúsos orsótészta alla puttanesca
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 10 dkg puttanesca fűszerkeverék
    • 10 dkg vaj
    • 1 egész csirkemellfilé
    • 2 ek olívaolaj
    • 5 dl főzőtejszín
    • 10 dkg trappista sajt (reszelve)
    • 50 dkg száraztészta (orsó)

    Elkészítése:

    A fűszerkeveréket öntsük fel 2-2,5 dl forró vízzel, és alacsony hőfokon kevergetve főzzük addig, amíg a víz teljesen felszívódik.
    Ekkor hozzáadjuk a vajat, és pár percet pirítjuk az egészet.

    A húst megmossuk, leitatjuk róla a nedvességet, és felkockázzuk. Kevés olajat hevítünk, rádobjuk a húskockákat, és fehéredésig pirítjuk. A tejszínbe belereszeljük a sajtot, elkeverjük és hozzáadjuk a fűszerkeveréket is. Az egészet ráöntjük a húsra, és 15-20 percig kevergetve főzzük.

    Közben a tésztát sós, lobogó vízben kifőzzük, leszűrjük, és hagyjuk lecsepegni. Elkeverjük egy kis olívaolajjal, majd hozzáadjuk a tejszínes húsos szószt.

    Tálaláskor reszelt sajttal (parmezan, pecorino) megszórjuk.

    Tipp:

    A fűszerkeverék összetevői: paradicsom, fokhagyma, vöröshagyma, piros paprika, bazsalikom, olajbogyó, kapribogyó, édes paprika, só, chili

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá