Hozzávalók:
Elkészítése:
A fűszerkeveréket öntsük fel 2-2,5 dl forró vízzel, és alacsony hőfokon kevergetve főzzük addig, amíg a víz teljesen felszívódik.
Ekkor hozzáadjuk a vajat, és pár percet pirítjuk az egészet.
A húst megmossuk, leitatjuk róla a nedvességet, és felkockázzuk. Kevés olajat hevítünk, rádobjuk a húskockákat, és fehéredésig pirítjuk. A tejszínbe belereszeljük a sajtot, elkeverjük és hozzáadjuk a fűszerkeveréket is. Az egészet ráöntjük a húsra, és 15-20 percig kevergetve főzzük.
Közben a tésztát sós, lobogó vízben kifőzzük, leszűrjük, és hagyjuk lecsepegni. Elkeverjük egy kis olívaolajjal, majd hozzáadjuk a tejszínes húsos szószt.
Tálaláskor reszelt sajttal (parmezan, pecorino) megszórjuk.
A fűszerkeverék összetevői: paradicsom, fokhagyma, vöröshagyma, piros paprika, bazsalikom, olajbogyó, kapribogyó, édes paprika, só, chili