Csirkehúsos orsótészta alla puttanesca

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Csirkehúsos orsótészta alla puttanesca

Hozzávalók:

  • 10 dkg puttanesca fűszerkeverék
  • 10 dkg vaj
  • 1 egész csirkemellfilé
  • 2 ek olívaolaj
  • 5 dl főzőtejszín
  • 10 dkg trappista sajt (reszelve)
  • 50 dkg száraztészta (orsó)

Elkészítése:

A fűszerkeveréket öntsük fel 2-2,5 dl forró vízzel, és alacsony hőfokon kevergetve főzzük addig, amíg a víz teljesen felszívódik.
Ekkor hozzáadjuk a vajat, és pár percet pirítjuk az egészet.

A húst megmossuk, leitatjuk róla a nedvességet, és felkockázzuk. Kevés olajat hevítünk, rádobjuk a húskockákat, és fehéredésig pirítjuk. A tejszínbe belereszeljük a sajtot, elkeverjük és hozzáadjuk a fűszerkeveréket is. Az egészet ráöntjük a húsra, és 15-20 percig kevergetve főzzük.

Közben a tésztát sós, lobogó vízben kifőzzük, leszűrjük, és hagyjuk lecsepegni. Elkeverjük egy kis olívaolajjal, majd hozzáadjuk a tejszínes húsos szószt.

Tálaláskor reszelt sajttal (parmezan, pecorino) megszórjuk.

Tipp:

A fűszerkeverék összetevői: paradicsom, fokhagyma, vöröshagyma, piros paprika, bazsalikom, olajbogyó, kapribogyó, édes paprika, só, chili