Carbonara muffin recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 250 g spagetti tészta
- 70 g bacon vagy szalonna
- 1 fej vöröshagyma
- 100 g parmezán
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 200 ml főzőtejszín
- só és bors
- vaj
Elkészítése:
A tésztát a szokásos módon kifőzzük, majd leszűrjük és leöblítjük.
A hagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. A szalonnát vagy bacont csíkokra.
A bacont/szalonnát kisütjük, majd hozzáadjuk a hagymát is és megdinszteljük. A sütőt 180 fokra bemelegítjük.
A muffin formát kivajazzuk, majd egy villa segítségével feltekerjük a tésztát és elosztjuk a formában.
A permezánt lereszeljük, elkeverjük a tojássárgákkal és a tejszínnel, majd hozzáadjuk a baconos hagymát, majd az egészet jól összekeverjük. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. A kész masszát rákanalazzuk a tésztára.
25 perc alatt készre sütjük.
Melegen, sajttal megszórva tálaljuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.