Carbonara muffin recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 250 g spagetti tészta
- 70 g bacon vagy szalonna
- 1 fej vöröshagyma
- 100 g parmezán
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája - 200 ml főzőtejszín
- só és bors
- vaj
Elkészítése:
A tésztát a szokásos módon kifőzzük, majd leszűrjük és leöblítjük.
A hagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. A szalonnát vagy bacont csíkokra.
A bacont/szalonnát kisütjük, majd hozzáadjuk a hagymát is és megdinszteljük. A sütőt 180 fokra bemelegítjük.
A muffin formát kivajazzuk, majd egy villa segítségével feltekerjük a tésztát és elosztjuk a formában.
A permezánt lereszeljük, elkeverjük a tojássárgákkal és a tejszínnel, majd hozzáadjuk a baconos hagymát, majd az egészet jól összekeverjük. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. A kész masszát rákanalazzuk a tésztára.
25 perc alatt készre sütjük.
Melegen, sajttal megszórva tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »










