Carbonara muffin

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 250 g spagetti tészta
  • 70 g bacon vagy szalonna
  • 1 fej vöröshagyma
  • 100 g parmezán
  • 3 tojássárgája
  • 200 ml főzőtejszín
  • só és bors
  • vaj

Elkészítése:

A tésztát a szokásos módon kifőzzük, majd leszűrjük és leöblítjük.

A hagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. A szalonnát vagy bacont csíkokra.

A bacont/szalonnát kisütjük, majd hozzáadjuk a hagymát is és megdinszteljük. A sütőt 180 fokra bemelegítjük.

A muffin formát kivajazzuk, majd egy villa segítségével feltekerjük a tésztát és elosztjuk a formában.

A permezánt lereszeljük, elkeverjük a tojássárgákkal és a tejszínnel, majd hozzáadjuk a baconos hagymát, majd az egészet jól összekeverjük. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. A kész masszát rákanalazzuk a tésztára.

25 perc alatt készre sütjük.

Melegen, sajttal megszórva tálaljuk.