Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Calzone, avagy töltött pizza recept

Calzone, avagy töltött pizza
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 30 dkg liszt
    • 2 ek olívaolaj
    • langyos víz
    • 1 csomag gyorsélesztő

    A töltelékhez:

    • paradicsomszósz
    • újhagyma
    • kápiapaprika
    • mozzarellasajt
    • sonka
    • bazsalikomlevél
    • fekete olívabogyó

    Elkészítése:

    A tésztát bedagasztjuk, és fél órán át kelesztjük. Az újhagymát, a paprikát és a mozzarella sajtot felszeleteljük. A megkelt tésztát ketté osztjuk, majd sodrófával kerek lapot formázunk belőle.

    Megkenjük paradicsomszósszal, belefektetjük a főtt sonkát, rátesszük a hagymát, paprikát, sajtot, bazsalikomot és a félbevágott olívabogyót. Félbehajtjuk a tésztát, majd a széleit ügyes mozdulatokkal behajtjuk, hogy ne folyjon ki a töltelék sütés közben.

    Előmelegített sütőben 200 fokon rövid, 12 percig sütjük, majd kivesszük és megkenjük olívaolajjal, hogy szép fényes legyen. Melegen tálaljuk.

    Tipp:

    Nagyon szeretjük a töltött tésztákat, mert laktató 2 főre készült a recept.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá