Calzone, avagy töltött pizza recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- só
- 2 ek olívaolaj
- langyos víz
- 1 csomag gyorsélesztő
A töltelékhez:
- paradicsomszósz
- újhagyma
- kápiapaprika
- mozzarellasajt
- sonka
- bazsalikomlevél
- fekete olívabogyó
Elkészítése:
A tésztát bedagasztjuk, és fél órán át kelesztjük. Az újhagymát, a paprikát és a mozzarella sajtot felszeleteljük. A megkelt tésztát ketté osztjuk, majd sodrófával kerek lapot formázunk belőle.
Megkenjük paradicsomszósszal, belefektetjük a főtt sonkát, rátesszük a hagymát, paprikát, sajtot, bazsalikomot és a félbevágott olívabogyót. Félbehajtjuk a tésztát, majd a széleit ügyes mozdulatokkal behajtjuk, hogy ne folyjon ki a töltelék sütés közben.
Előmelegített sütőben 200 fokon rövid, 12 percig sütjük, majd kivesszük és megkenjük olívaolajjal, hogy szép fényes legyen. Melegen tálaljuk.
Tipp:
Nagyon szeretjük a töltött tésztákat, mert laktató 2 főre készült a recept.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.