Calzone, avagy töltött pizza

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó
Calzone, avagy töltött pizza

Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt
  • 2 ek olívaolaj
  • langyos víz
  • 1 csomag gyorsélesztő

A töltelékhez:

  • paradicsomszósz
  • újhagyma
  • kápiapaprika
  • mozzarellasajt
  • sonka
  • bazsalikomlevél
  • fekete olívabogyó

Elkészítése:

A tésztát bedagasztjuk, és fél órán át kelesztjük. Az újhagymát, a paprikát és a mozzarella sajtot felszeleteljük. A megkelt tésztát ketté osztjuk, majd sodrófával kerek lapot formázunk belőle.

Megkenjük paradicsomszósszal, belefektetjük a főtt sonkát, rátesszük a hagymát, paprikát, sajtot, bazsalikomot és a félbevágott olívabogyót. Félbehajtjuk a tésztát, majd a széleit ügyes mozdulatokkal behajtjuk, hogy ne folyjon ki a töltelék sütés közben.

Előmelegített sütőben 200 fokon rövid, 12 percig sütjük, majd kivesszük és megkenjük olívaolajjal, hogy szép fényes legyen. Melegen tálaljuk.

Tipp:

Nagyon szeretjük a töltött tésztákat, mert laktató 2 főre készült a recept.