Burgonyás nokedli – Gnocchi di patate recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó
Hozzávalók:
- 1 kg héjában főtt áttört burgonya
- 30 dkg liszt
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- só
Elkészítése:
Az áttört burgonyát egy gyúródeszkára borítjuk, majd hozzáadjuk a lisztet, a tojást és a sót. Jól összegyúrjuk, majd bő lisztes deszkán levágunk egy ujjnyi vastag szeletet belőle és hosszú vékony kolbász formára formázzuk. Éles késsel 1,5-2 cm-es darabokat vágunk belőle. Így járunk el a többi tésztával is.
A kész nokedliket egyenként sajtreszelőre nyomkodjuk, hogy recés legyen, mert így megtapad rajza a szósz. Forró sós vízben főzzük ki, addig amíg fel nem jön a víz felszínére.
Én bolognai szósszal szoktam, de lehet egyszerűen vajjal összekeverni, vagy olíva olajjal és parmezán sajttal.
Tipp:
Tudom, hogy egyenként idő igényes, de hamarabb megvan mint gondolnánk!
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.