Burgonyás nokedli – Gnocchi di patate

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó

Hozzávalók:

  • 1 kg héjában főtt áttört burgonya
  • 30 dkg liszt
  • 1 tojás

Elkészítése:

Az áttört burgonyát egy gyúródeszkára borítjuk, majd hozzáadjuk a lisztet, a tojást és a sót. Jól összegyúrjuk, majd bő lisztes deszkán levágunk egy ujjnyi vastag szeletet belőle és hosszú vékony kolbász formára formázzuk. Éles késsel 1,5-2 cm-es darabokat vágunk belőle. Így járunk el a többi tésztával is.

A kész nokedliket egyenként sajtreszelőre nyomkodjuk, hogy recés legyen, mert így megtapad rajza a szósz.  Forró sós vízben főzzük ki, addig amíg fel nem jön a víz felszínére.

Én bolognai szósszal szoktam, de lehet egyszerűen vajjal összekeverni, vagy olíva olajjal és parmezán sajttal.

Tipp:

Tudom, hogy egyenként idő igényes, de hamarabb megvan mint gondolnánk!