Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Bermuda háromszög recept

Bermuda háromszög
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 40 dkg liszt
    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 5 dkg vaj
    • 1,5 dl tej
    • 1-2 csipet cukor
    • 2-3 csipet só
    • fél csomag friss élesztő (2,5 dkg)

    Töltelék:

    • 5 dkg vaj
    • 1 közepes fej hagyma
    • 1 evőkanál liszt
    • 1dl tej
    • sonka,májkrém,felvágott vagy vagdalt
    • só,bors,őrölt szerecsendió

    Elkészítése:
    A tészta keltészta alaprecept. A langyos tejet a cukorral és az élesztővel felfuttatom. A lisztbe sót keverünk és a tojás sárgájával meg a felfuttatott élesztővel összekeverjük.(Fehérjét félretesszük a tészta tetejét megkenni.) A vajat megolvasztjuk ne legyen forró és beledolgozzuk a tésztába így puhább lesz a tészta direkt utólag és nem egybe mindennel összekeverve.60 percig kelni hagyni.
    Töltelék:
    A vajon az apróra darabolt hagymát lepirítjuk üvegesre. 1 ek lisztet szórunk rá és kissé összepirítjuk, de nem barnára! Tejjel felengedjük -sűrű pép lesz belőle, mint a főzelék ez a besamelmártás csak hagyma nélkül. Jön az ízesítés apróra vágott sonkát,sót borsot és szerecsendiót teszünk a mártásba. Ha nincs otthon szerecsendió nem tragédia anélkül is finom lesz. (Sonka helyett lehet máj, májkrém, felvágott). A megkelt tésztát kinyújtjuk és 4 részre osztjuk téglalapokat kapunk, ezeket a téglalapokat félbevágjuk és háromszögek lesznek belőle.Megtöltjük a széleit megkenjük kissé felvert tojásfehérjével és félbehajtjuk. Széleit megnyomkodjuk kicsit tetejét is megkenjük a tojásfehérjével.2 00 fokon előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. A már megsült háromszögeket fél órán belül a töltelék megpuhítja,nagyon finom. Nálunk még melegen elfogy mind.
    Jó étvágyat!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá