Hozzávalók:
Tészta:
Töltelék:
Elkészítése:
A tészta keltészta alaprecept. A langyos tejet a cukorral és az élesztővel felfuttatom. A lisztbe sót keverünk és a tojás sárgájával meg a felfuttatott élesztővel összekeverjük.(Fehérjét félretesszük a tészta tetejét megkenni.) A vajat megolvasztjuk ne legyen forró és beledolgozzuk a tésztába így puhább lesz a tészta direkt utólag és nem egybe mindennel összekeverve.60 percig kelni hagyni.
Töltelék:
A vajon az apróra darabolt hagymát lepirítjuk üvegesre. 1 ek lisztet szórunk rá és kissé összepirítjuk, de nem barnára! Tejjel felengedjük -sűrű pép lesz belőle, mint a főzelék ez a besamelmártás csak hagyma nélkül. Jön az ízesítés apróra vágott sonkát,sót borsot és szerecsendiót teszünk a mártásba. Ha nincs otthon szerecsendió nem tragédia anélkül is finom lesz. (Sonka helyett lehet máj, májkrém, felvágott). A megkelt tésztát kinyújtjuk és 4 részre osztjuk téglalapokat kapunk, ezeket a téglalapokat félbevágjuk és háromszögek lesznek belőle.Megtöltjük a széleit megkenjük kissé felvert tojásfehérjével és félbehajtjuk. Széleit megnyomkodjuk kicsit tetejét is megkenjük a tojásfehérjével.2 00 fokon előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. A már megsült háromszögeket fél órán belül a töltelék megpuhítja,nagyon finom. Nálunk még melegen elfogy mind.
Jó étvágyat!