Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Barátfüle recept

Barátfüle
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 1 kg krumpli
    • kb 40 dkg liszt
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 ek zsír vagy vaj

    Továbbá:

    • zsemlemorzsa
    • kajszi lekvár
    • porcukor vagy vaníliás cukor

    Elkészítése:

    A héjában, sós vízben megfőzött, majd meghámozott krumplit törjük jól össze, majd hagyjuk kihűlni.

    Az áttört krumplihoz adjuk hozzá a zsírt (esetleg vajat), a tojást, a lisztet és gyúrjuk össze a tésztát.

    Nyújtsuk a tésztát vékonyra, kb fél cm vastagságúra (mindeközben folyamatosan lisztezzük, hogy ne ragadjon a deszkához és a sodrófához).

    A tésztát vágjuk akkora négyzetekre, amekkora “barátfülét” szeretnénk, halmozzunk mindegyikre lekvárt, majd hajtsuk félbe, széleit villával nyomkodjuk le, hogy ne folyjon ki a töltelék (ha van derelyevágó, nem kell a villával szöszmötölni, nekem sajnos nincs).

    Forró, sós vízben főzzük ki. Ha feljött a víz felszínére, akkor kész van.

    Pirított zsemlemorzsában forgassuk meg és porcukorral vagy vaníliás cukorral megszórva tálaljuk!

    Tipp:

    Kevesebb lisztet vesz fel a tészta, ha kihűlt krumplival dolgozunk, ami fontos, hiszen minél kevesebb a liszt, annál lágyabb a derelye! A morzsába forgatás után ne takarjuk le, mert elázik a prézli!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá