Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Articsókás, hagymás, sonkás orsótészta recept

Articsókás, hagymás, sonkás orsótészta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 20 dkg orsótészta
    • 1 kis üveg grillezett articsókaszív olajban (üveges)
    • 10 dkg olasz füstölt, szárított sonka
    • 1 fej lilahagyma (lehet sonkahagyma is, én ezzel készítettem most)
    • 2 gerezd fokhagyma
    • só, őrölt bors
    • 5 dkg parmezán
    • 1/2 piros pritamin paprika
    • 1/2 sárga pritamin paprika
    • 1 kis csokor petrezselyemzöld
    • 1 dl olívaolaj

    Elkészítése:

    Az egyik serpenyőbe olajat öntünk és a darabokra vágott sonkát kicsit átsütjük.

    Egy másik serpenyőben elkészítjük a hagymát. Cikkekre vágjuk és rátesszük az olívaolajra. A hagymát megfuttatjuk, majd a zúzott fokhagymát hozzáadjuk és együtt pirítjuk.

    Közben a tésztát roppanósra főzzük.

    A paprikákat csíkokra vágjuk és a hagymához adjuk. A tészta főzővízéből adunk hozzá egy kisebb merőkanállal. Ez adja meg a szaftot. Nem kell sokáig főzni! Közben sózzuk és borsozzuk.

    A konzerv articsókát kisebb darabokra vágjuk. Az articsóka darabokat, az aprított petrezselymet és a sonkát is a raguhoz adjuk.

    Végül a tésztát leszűrjük és összekeverjük a raguval, majd tálaljuk is. Parmezánnal gazdagítjuk.

    Tipp:

    Egy nagyon finom ételt hoztam, azt hiszem nem először és nem utoljára készítem, mert nagyon ízlett. Bátran készítse el, aki szereti az articsókát, mint mi.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá