Articsókás, hagymás, sonkás orsótészta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 20 dkg orsótészta
- 1 kis üveg grillezett articsókaszív olajban (üveges)
- 10 dkg olasz füstölt, szárított sonka
- 1 fej lilahagyma (lehet sonkahagyma is, én ezzel készítettem most)
- 2 gerezd fokhagyma
- só, őrölt bors
- 5 dkg parmezán
- 1/2 piros pritamin paprika
- 1/2 sárga pritamin paprika
- 1 kis csokor petrezselyemzöld
- 1 dl olívaolaj
Elkészítése:
Az egyik serpenyőbe olajat öntünk és a darabokra vágott sonkát kicsit átsütjük.
Egy másik serpenyőben elkészítjük a hagymát. Cikkekre vágjuk és rátesszük az olívaolajra. A hagymát megfuttatjuk, majd a zúzott fokhagymát hozzáadjuk és együtt pirítjuk.
Közben a tésztát roppanósra főzzük.
A paprikákat csíkokra vágjuk és a hagymához adjuk. A tészta főzővízéből adunk hozzá egy kisebb merőkanállal. Ez adja meg a szaftot. Nem kell sokáig főzni! Közben sózzuk és borsozzuk.
A konzerv articsókát kisebb darabokra vágjuk. Az articsóka darabokat, az aprított petrezselymet és a sonkát is a raguhoz adjuk.
Végül a tésztát leszűrjük és összekeverjük a raguval, majd tálaljuk is. Parmezánnal gazdagítjuk.
Tipp:
Egy nagyon finom ételt hoztam, azt hiszem nem először és nem utoljára készítem, mert nagyon ízlett. Bátran készítse el, aki szereti az articsókát, mint mi.