Articsókás, hagymás, sonkás orsótészta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 20 dkg orsótészta
- 1 kis üveg grillezett articsókaszív olajban (üveges)
- 10 dkg olasz füstölt, szárított sonka
- 1 fej lilahagyma (lehet sonkahagyma is, én ezzel készítettem most)
- 2 gerezd fokhagyma
- só, őrölt bors
- 5 dkg parmezán
- 1/2 piros pritamin paprika
- 1/2 sárga pritamin paprika
- 1 kis csokor petrezselyemzöld
- 1 dl olívaolaj
Elkészítése:
Az egyik serpenyőbe olajat öntünk és a darabokra vágott sonkát kicsit átsütjük.
Egy másik serpenyőben elkészítjük a hagymát. Cikkekre vágjuk és rátesszük az olívaolajra. A hagymát megfuttatjuk, majd a zúzott fokhagymát hozzáadjuk és együtt pirítjuk.
Közben a tésztát roppanósra főzzük.
A paprikákat csíkokra vágjuk és a hagymához adjuk. A tészta főzővízéből adunk hozzá egy kisebb merőkanállal. Ez adja meg a szaftot. Nem kell sokáig főzni! Közben sózzuk és borsozzuk.
A konzerv articsókát kisebb darabokra vágjuk. Az articsóka darabokat, az aprított petrezselymet és a sonkát is a raguhoz adjuk.
Végül a tésztát leszűrjük és összekeverjük a raguval, majd tálaljuk is. Parmezánnal gazdagítjuk.
Tipp:
Egy nagyon finom ételt hoztam, azt hiszem nem először és nem utoljára készítem, mert nagyon ízlett. Bátran készítse el, aki szereti az articsókát, mint mi.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »