Articsókás, hagymás, sonkás orsótészta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 20 dkg orsótészta
  • 1 kis üveg grillezett articsókaszív olajban (üveges)
  • 10 dkg olasz füstölt, szárított sonka
  • 1 fej lilahagyma (lehet sonkahagyma is, én ezzel készítettem most)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só, őrölt bors
  • 5 dkg parmezán
  • 1/2 piros pritamin paprika
  • 1/2 sárga pritamin paprika
  • 1 kis csokor petrezselyemzöld
  • 1 dl olívaolaj

Elkészítése:

Az egyik serpenyőbe olajat öntünk és a darabokra vágott sonkát kicsit átsütjük.

Egy másik serpenyőben elkészítjük a hagymát. Cikkekre vágjuk és rátesszük az olívaolajra. A hagymát megfuttatjuk, majd a zúzott fokhagymát hozzáadjuk és együtt pirítjuk.

Közben a tésztát roppanósra főzzük.

A paprikákat csíkokra vágjuk és a hagymához adjuk. A tészta főzővízéből adunk hozzá egy kisebb merőkanállal. Ez adja meg a szaftot. Nem kell sokáig főzni! Közben sózzuk és borsozzuk.

A konzerv articsókát kisebb darabokra vágjuk. Az articsóka darabokat, az aprított petrezselymet és a sonkát is a raguhoz adjuk.

Végül a tésztát leszűrjük és összekeverjük a raguval, majd tálaljuk is. Parmezánnal gazdagítjuk.

Tipp:

Egy nagyon finom ételt hoztam, azt hiszem nem először és nem utoljára készítem, mert nagyon ízlett. Bátran készítse el, aki szereti az articsókát, mint mi.