Hozzávalók:
Elkészítése:
Az egyik serpenyőbe olajat öntünk és a darabokra vágott sonkát kicsit átsütjük.
Egy másik serpenyőben elkészítjük a hagymát. Cikkekre vágjuk és rátesszük az olívaolajra. A hagymát megfuttatjuk, majd a zúzott fokhagymát hozzáadjuk és együtt pirítjuk.
Közben a tésztát roppanósra főzzük.
A paprikákat csíkokra vágjuk és a hagymához adjuk. A tészta főzővízéből adunk hozzá egy kisebb merőkanállal. Ez adja meg a szaftot. Nem kell sokáig főzni! Közben sózzuk és borsozzuk.
A konzerv articsókát kisebb darabokra vágjuk. Az articsóka darabokat, az aprított petrezselymet és a sonkát is a raguhoz adjuk.
Végül a tésztát leszűrjük és összekeverjük a raguval, majd tálaljuk is. Parmezánnal gazdagítjuk.
Egy nagyon finom ételt hoztam, azt hiszem nem először és nem utoljára készítem, mert nagyon ízlett. Bátran készítse el, aki szereti az articsókát, mint mi.