Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Áfonyás, mákos metélt recept

Áfonyás, mákos metélt
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 20 dkg széles metélt
    • 5 dkg darált mák
    • 12 dkg kék áfonya
    • 2 ek cukor
    • 5 dkg porcukor
    • 1 citrom reszelt hája
    • 1/2 citrom leve
    • 1 kk őrölt csillagánizs
    • 1 ek rum
    • 2 ek olvasztott vaj
    • kevés só

    Elkészítése:

    Forrásban lévő, sós vízben kifőzzük a tésztát. Olvasztott vajra kiszedjük és megrázogatjuk, melegen tartjuk a tálalásig.

    Az áfonyát mosás után a cukorral, a citrom héjjal, a fűszerekkel, rummal megfőzzük, akár a lekvárnak valónak, vagyis gyümölcsragut készítünk.

    A darált mákot a porcukorral összekeverjük és a tésztára teszünk belőle, majd a tetejére szedünk az áfonyás raguból.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá