Áfonyás, mákos metélt

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 20 dkg széles metélt
  • 5 dkg darált mák
  • 12 dkg kék áfonya
  • 2 ek cukor
  • 5 dkg porcukor
  • 1 citrom reszelt hája
  • 1/2 citrom leve
  • 1 kk őrölt csillagánizs
  • 1 ek rum
  • 2 ek olvasztott vaj
  • kevés só

Elkészítése:

Forrásban lévő, sós vízben kifőzzük a tésztát. Olvasztott vajra kiszedjük és megrázogatjuk, melegen tartjuk a tálalásig.

Az áfonyát mosás után a cukorral, a citrom héjjal, a fűszerekkel, rummal megfőzzük, akár a lekvárnak valónak, vagyis gyümölcsragut készítünk.

A darált mákot a porcukorral összekeverjük és a tésztára teszünk belőle, majd a tetejére szedünk az áfonyás raguból.