Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

30 perces virslis, paradicsomos tészta recept

30 perces virslis, paradicsomos tészta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 500 g darált hús
    • 500 g KIFŐTT tészta
    • 6-8 virsli felkarikázva
    • 1 fej apróra vágott vöröshagyma
    • 1 apróra vágott piros húsú paprika
    • 3 gerezd fokhagyma szeletelve
    • 80 g paradicsompüré
    • 5 dl paradicsomszósz
    • kb 70 ml víz
    • egy nagy marék reszelt sajt
    • só, bors
    • 1 csapott evőkanál barnacukor
    • 1 kis csokor aprított bazsalikom
    • olaj

    Elkészítése:

    A felforrósított olajon megdinszteljük a vöröshagymát, fokhagymát és a paprikát, majd kb 5-7 perc múlva rátesszük a hús és addig pirítjuk, amíg a hús ki nem fehéredik. Ekkor hozzáadjuk a virslit is.

    Ekkor hozzáadjuk a paradicsomszószt, a paradicsompürét és a vizet.

    Fűszerezzük a sóval, borssal, bazsalikommal és a cukorral, majd jól elkeverjük.

    Közben a tésztát kifőzzük (NE 50 DKG SZÁRAZ TÉSZTÁT FŐZZÜNK KI!!!! Kb 20-35 dkg száraz tészta lesz kifőzve 50 dkg), majd a szokásos módon leöblítjük.

    Amikor a hús és a virsli is megfőtt, akkor hozzáadjuk a sajtot, magívárjuk, hogy kissé elolvadjon, majd belekeverjük a tésztát is.

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá