30 perces virslis, paradicsomos tészta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 500 g darált hús
- 500 g KIFŐTT tészta
- 6-8 virsli felkarikázva
- 1 fej apróra vágott vöröshagyma
- 1 apróra vágott piros húsú paprika
- 3 gerezd fokhagyma szeletelve
- 80 g paradicsompüré
- 5 dl paradicsomszósz
- kb 70 ml víz
- egy nagy marék reszelt sajt
- só, bors
- 1 csapott evőkanál barnacukor
- 1 kis csokor aprított bazsalikom
- olaj
Elkészítése:
A felforrósított olajon megdinszteljük a vöröshagymát, fokhagymát és a paprikát, majd kb 5-7 perc múlva rátesszük a hús és addig pirítjuk, amíg a hús ki nem fehéredik. Ekkor hozzáadjuk a virslit is.
Ekkor hozzáadjuk a paradicsomszószt, a paradicsompürét és a vizet.
Fűszerezzük a sóval, borssal, bazsalikommal és a cukorral, majd jól elkeverjük.
Közben a tésztát kifőzzük (NE 50 DKG SZÁRAZ TÉSZTÁT FŐZZÜNK KI!!!! Kb 20-35 dkg száraz tészta lesz kifőzve 50 dkg), majd a szokásos módon leöblítjük.
Amikor a hús és a virsli is megfőtt, akkor hozzáadjuk a sajtot, magívárjuk, hogy kissé elolvadjon, majd belekeverjük a tésztát is.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »