30 perces virslis, paradicsomos tészta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 500 g darált hús
- 500 g KIFŐTT tészta
- 6-8 virsli felkarikázva
- 1 fej apróra vágott vöröshagyma
- 1 apróra vágott piros húsú paprika
- 3 gerezd fokhagyma szeletelve
- 80 g paradicsompüré
- 5 dl paradicsomszósz
- kb 70 ml víz
- egy nagy marék reszelt sajt
- só, bors
- 1 csapott evőkanál barnacukor
- 1 kis csokor aprított bazsalikom
- olaj
Elkészítése:
A felforrósított olajon megdinszteljük a vöröshagymát, fokhagymát és a paprikát, majd kb 5-7 perc múlva rátesszük a hús és addig pirítjuk, amíg a hús ki nem fehéredik. Ekkor hozzáadjuk a virslit is.
Ekkor hozzáadjuk a paradicsomszószt, a paradicsompürét és a vizet.
Fűszerezzük a sóval, borssal, bazsalikommal és a cukorral, majd jól elkeverjük.
Közben a tésztát kifőzzük (NE 50 DKG SZÁRAZ TÉSZTÁT FŐZZÜNK KI!!!! Kb 20-35 dkg száraz tészta lesz kifőzve 50 dkg), majd a szokásos módon leöblítjük.
Amikor a hús és a virsli is megfőtt, akkor hozzáadjuk a sajtot, magívárjuk, hogy kissé elolvadjon, majd belekeverjük a tésztát is.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »