30 perces virslis, paradicsomos tészta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 500 g darált hús
  • 500 g KIFŐTT tészta
  • 6-8 virsli felkarikázva
  • 1 fej apróra vágott vöröshagyma
  • 1 apróra vágott piros húsú paprika
  • 3 gerezd fokhagyma szeletelve
  • 80 g paradicsompüré
  • 5 dl paradicsomszósz
  • kb 70 ml víz
  • egy nagy marék reszelt sajt
  • só, bors
  • 1 csapott evőkanál barnacukor
  • 1 kis csokor aprított bazsalikom
  • olaj

Elkészítése:

A felforrósított olajon megdinszteljük a vöröshagymát, fokhagymát és a paprikát, majd kb 5-7 perc múlva rátesszük a hús és addig pirítjuk, amíg a hús ki nem fehéredik. Ekkor hozzáadjuk a virslit is.

Ekkor hozzáadjuk a paradicsomszószt, a paradicsompürét és a vizet.

Fűszerezzük a sóval, borssal, bazsalikommal és a cukorral, majd jól elkeverjük.

Közben a tésztát kifőzzük (NE 50 DKG SZÁRAZ TÉSZTÁT FŐZZÜNK KI!!!! Kb 20-35 dkg száraz tészta lesz kifőzve 50 dkg), majd a szokásos módon leöblítjük.

Amikor a hús és a virsli is megfőtt, akkor hozzáadjuk a sajtot, magívárjuk, hogy kissé elolvadjon, majd belekeverjük a tésztát is.