Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

15 perces fánk recept

15 perces fánk
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
15 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 15 dkg liszt
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 csomag sütőpor
    • 1 pohár natúr joghurt
    • csipet só

    Elkészítése:

    Az alapanyagokat összekeverjük.

    Egy serpenyőben olajat hevítünk (min. 5 cm magasan álljon az edényben, hogy a fánkok szépen meg tudjanak sülni).

    Evőkanállal (kb. fél evőkanálnyi nyers tészta) a forró olajba szaggatjuk a tésztát (2-3 fánk után lehet hideg olajba mártani a kanalat, hogy ne ragadjon a tészta).

    Mindkét oldalát aranybarnára sütjük (kb. 2-3 perc), és papírtörlővel letakart tányérra szedjük.

    Még forrón megszórjuk vaníliás, vagy fahéjas cukorral, és lekvárba mártogatjuk.

    Tipp:

    Ebből az adagból kb. 20-25 fánkocska készíthető.
    A joghurtot én már tejföllel is helyettesítettem, úgy is egész jó volt.
    Lekvárnak én az igazi, házi baracklekvárt ajánlom.

    Laktató és tényleg a valódi fánkra emlékeztet az íze, de vigyázat, hamar elfogy… :)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá