15 perces fánk

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
15 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 15 dkg liszt
  • 1 tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 pohár natúr joghurt
  • csipet só

Elkészítése:

Az alapanyagokat összekeverjük.

Egy serpenyőben olajat hevítünk (min. 5 cm magasan álljon az edényben, hogy a fánkok szépen meg tudjanak sülni).

Evőkanállal (kb. fél evőkanálnyi nyers tészta) a forró olajba szaggatjuk a tésztát (2-3 fánk után lehet hideg olajba mártani a kanalat, hogy ne ragadjon a tészta).

Mindkét oldalát aranybarnára sütjük (kb. 2-3 perc), és papírtörlővel letakart tányérra szedjük.

Még forrón megszórjuk vaníliás, vagy fahéjas cukorral, és lekvárba mártogatjuk.

Tipp:

Ebből az adagból kb. 20-25 fánkocska készíthető.
A joghurtot én már tejföllel is helyettesítettem, úgy is egész jó volt.
Lekvárnak én az igazi, házi baracklekvárt ajánlom.

Laktató és tényleg a valódi fánkra emlékeztet az íze, de vigyázat, hamar elfogy… :)